Hur orkar du?

20 maj 2023
Laila lyfter skivstång hos CT Livskraft.

Hur orkar du massera hela dagarna?

 är ofta en fråga jag får av mina kunder.

Ja hur kommer det sig att jag orkar jag? Största hemligheten är egen styrketräning. Sen är det även lite yoga och annan träning som längdskidåkning och lite pass på Friskis & Svettis men  det som gör att jag håller för ett tungt jobb är definitivt styrketräningens förtjänst.

Ovan ser du en bild på mig under ett pass hos min Personliga Tränare Cia. Cia driver CT Livskraft och hos henne har jag egna PT-timmar men även styrketräning i grupp. Jag kom i kontakt med Cia under pandemin. Under pandemin fick man inte träna inomhus under perioder och då började Cia köra sina träningar ute. Då längdskidåkning och fotboll var mina idrotter under uppväxten så kändes utomhusträning precis i min linje. Att träna ute känns extra gott och för mig ger det en extra dimension. Någon mer peppande, stöttande och glädjespridande PT än Cia är svårt att hitta. Utan hennes ledning skulle jag aldrig vågat lyfta stänger med en massa vikt på. Men Cia har inte bara sina träningar utomhus utan det finns även inomhus hon erbjuder också coachning och onlineträning. Vill du veta mer om vad som finns på hennes träningsmeny så klicka här.

Å vet du det är aldrig för sent att börja styrketräna. Det finns studier att även äldre har god effekt av styrketräning. Läs mer här artikel ur forskning.se eller en artikel från idrottsforskning

Sen är de senaste rönen att styrketräning är extra bra vid klimakteriebesvär. Läs en artikel från forskning.se eller en artikel från Linköpings universitet.

Så vänta inte börja styrketräna och bygg styrka för framtiden.